Cosmetics Europe и БНАЕМПК стартираха база данни за козметичните съставки

Като част от първата фаза на Инициативата за прозрачност на Cosmetics Europe, те стартираха COSMILE Europe, европейска база данни за съставките, която помага на европейските граждани лесно да намират информация за козметични съставки. В момента се предлага на 14 езика и предоставя информация за почти 30 000 съставки, използвани в козметиката.

БНАЕМПК участва пълноправно в проекта и реализира базата данни на български език.

Чрез COSMILE Europe ние се стремим да увеличим прозрачността по отношение на козметичните продукти и техните съставки. Базата данни осигурява лесен достъп до надеждна, проверена и научно подкрепена информация. Надяваме се, че може да се превърне в образователен инструмент за европейските граждани и респективно българските.

Тази инициатива на Cosmetics Europe е разработена в партньорство с Германската асоциация за козметика, тоалетни продукти, парфюмерия и детергенти (IKW), в сътрудничество с Френската федерация на предприятията за красота (FEBEA) и с подкрепата за технологично развитие на health&media GmbH. Инициативата се възползва от участието на 18 членове на Cosmetics Europe.

Връзка към уебсайта на COSMILE Europe на живо: https://cosmileeurope.eu/
• Съобщение за пресата на Cosmetics Europe: https://cosmeticseurope.eu/news-events/cosmetics-europe-launches-database-cosmetic-ingredients-european-citizens
• Страница на уебсайта на Cosmetics Europe за инициативата COSMILE Europe: https://cosmeticseurope.eu/how-we-take-action/informing-consumer/cosmile-europe