ИАНМСП организира националното участие, както и търговска мисия в рамките на най-голямото световно изложение за собствени марки World of Private Label в Амстердам

ИАНМСП организира националното участие, както и търговска мисия в рамките на най-голямото световно изложение за собствени марки World of Private Label в Амстердам, Нидерландия, като подкрепи общо 22 компании.

В продължение на повече от тридесет и пет години международното търговско изложение на PLMA World of Private Label събра търговци на едро и дребно заедно с производители от цял свят, за да им помогне да намерят нови продукти, да установят нови контакти и да открият нови идеи, да се зпознаят с редица тенденции и иновации.

Нарастващата популярност на собствената марка през последните години доведе до безпрецедентен пазарен дял в световен мащаб – повече от 40% от всички продукти, продавани в седем европейски страни, и над 30% в други девет страни в Европа са произведени под етикета на собствената марка.

Събитието се организира от Асоциацията на производителите на собствени марки (PLMA) – най-голямото по рода си сдружение, чиито членове наброяват близо 3500 компании. Изложението се провежда ежегодно в продължение на тридесет години, а палатите са разделени на  две тематични зали – хранителни (включващи пресни, замразени и охладени храни, пакетирани изделия и напитки) и нехранителни (продукти за здраве и красота, авто козметика, стоки за дома и градината и много други). Всяка година World of Private Label предоставя възможност на хиляди професионалисти от различни точки на света да открият най-подходящите стоки и партньори за своята дейност.

12 предприятия в рамките на националното участие с щандове на изложението показват производството си в областта на козметичните продукти, хранителни изделия, хранителни добавки и други – БИЛКА ЛАЙФСТАЙЛ”, “БИО ФРЕШ”, “БЪДЕЩЕ”, “ДЕН И НОЩ”, “КОНВОЙ УЪРЛД”, “МЕЛБОН”, “МЕЛИФЕРА”,  “ПЕН ДОР”, “РЕЛИНА”, “УОТЪР ФЮЕЛ ИНЖЕНЕРИНГ БЪЛГАРИЯ”, “ХЕРБАМЕДИКА” и “ШОКО ТИМ”.

Участието се организира по Проект BG16RFOP002-2.052-0002 “Участие на МСП на международни панаири, изложби и конференции в страната и в чужбина”.

В търговската мисия се включват общо 10 компании, които ще търсят своите бизнес партньори в рамките на изложението, посещавайки изложбения център на събитието – „ВАС“, „БОДИ-БЮТИ“, „ДАБЪЛ Д ГРУП“, „РИВАЛ ИНВЕСТ“, „ВЕРНАДА“, „ВЕС“, „СКИТИЯ 1 ГТ“, „НИКАНИ – 2014“, „БУЛГАР БИОТИК“, „БНАЕМПК КОНСУЛТ“. 

Търговската мисия се изпълнява в изпълнение на дейност 1 „Организиране на търговски мисии в чужбина“ по Проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“.

Освен възможности за нови бизнес контакти и увеличаване на износа, всички компании имат възможност да се включат в богата съпътстваща изложението програма.