БНАЕМПК стана 23 Национална Асоциация – член на IFRA

Основана през 1999 г., БНАЕМПК обединява 125 компании в бранша към 2022 г., включително производители и търговци на етерични масла, производители и дистрибутори на парфюми, козметика, тоалетни принадлежности, както и производители и доставчици на суровини, опаковки и оборудване.

Българската организация става десетият член на IFRA от региона на Европа, Близкия изток и Африка и първият от Централна и Източна Европа.

IFRA е международната асоцияция за аромати, основана през 1973 г., обединява седем мултинационални компании и 23 национални асоциации в 24 държави в четири региона.

След приемането на кандидатурата на БНАЕМПК от борда на IFRA, председателят на IFRA Hans Holger Gliewe каза,

„Радваме се да приветстваме нашите български колеги в семейството на IFRA. България е ключова страна за нашата индустрия, българска роза е една от емблематичните натурални суровини, използвани в ароматите. Членството на БНАЕМПК разширява нашето сътрудничество и оперативна дейност в Централна и Източна Европа и експертният опит на Асоциацията и нейните членове ще бъде важен актив. Заедно ще участваме в дебатите относно законодателните и регулаторни предложения на Европейския съюз.“

Президентът на IFRA Martina Bianchini добави,

„Очакваме с нетърпение да работим с екипа и членовете на БНАЕМПК, тъй като подчертаваме ангажимента на нашата индустрия за безопасно и устойчиво използване на ароматните материали.

Гергана Андреева, изпълнителен директор на БНАЕМПК, коментира следнотою:

„Щастливи сме да се присъединим към IFRA и да допринесем за научно обосновано застъпничество и партньорство – включително на ниво ЕС. БНАЕМПК и нейните членове притежават експертиза и опит на пазара на ароматите и с нетърпение очакваме да работим с IFRA в полза на производителите в България и в международен план.“